عدد الرسائل : 1397 رقم العضوية : 59 : تاريخ التسجيل : 27/04/2008
موضوع: فراخ كنتاكى الأربعاء أكتوبر 29, 2008 2:15 pm
طبعاً مش هقولكم يعني......الفراخ دي أنا دايماً بعملها...وبحد طعمها يجننننننننننننننن
أولا احضري فرخه و قسميها الى 8 قطع او اكثر و ان كان بها جلد فلا تنزعيه
ثانيا قومي بعمل قطع عرضى فى كل قطعة من قطع الفرخة حتى تتشرب التتبيله
ثالثا قومي بغسل الفرخه جيدا و بعد ذلك انقعيها لمدة لا تقل عن 16 ساعة في التتبيلة الاتيه
ماء بصل ، ثوم مفري ، ملح ، فلفل اسود ، بهارات ، كسبرة ناشفة(ممكن تستغني عنها) ، سماق(ممكن تستغني عنه) ، ليمون ، خل..2بيضة..علبة او اتني زبادي...وزنجبيل لاااااااااااااااازم..... هو دة اللي بيدي الطعم الحريف والمهم بقي......علبة كورن فليكس صغيرة
وتفضيها وتدقيها بكعب كوباية بس مش قوي يعني.
رابعا : بعد مرور الوقت المحدد قومي باحضار الاواني الاتيه الاناء الاول به دقيق قمح ابيض عادي الاناء الثاني به بيض مخفوق عليه قليل من الفلفل الاسود الاناء الثالث به الدقيق الابيض ( دقيق القمح ) ثم بعد ذلك نضع الفراخ فى زيت متوسط الحرارة و على نار متوسطة حتى تنضج
ملحوظة لا تزيدي من النار على الفراخ حتى يتم النضج و يحمر الوجه و بالهنا و الشفا
المهاجرة الى الله مراقب عام المنتديات الأسلامية
عدد الرسائل : 1599 رقم العضوية : 44 : تاريخ التسجيل : 10/04/2008
موضوع: رد: فراخ كنتاكى الأربعاء أكتوبر 29, 2008 6:04 pm
هو فى ايه بالظبط؟ انا حاسه اننا هنعمل عملية انتحارية مش فراخ
وبعدين ايه السماق ده؟ طب بلاش دى ايه الكورن فليكس طيب؟ انزلى معانا الارض شويه وبلاش وصفات من القمر ولا من الهند بس صدقا لو عرفنا نعانى المغردات هتبقى وصفة ممتازة
المهاجرة الى الله مراقب عام المنتديات الأسلامية
عدد الرسائل : 1599 رقم العضوية : 44 : تاريخ التسجيل : 10/04/2008
موضوع: رد: فراخ كنتاكى الأربعاء أكتوبر 29, 2008 6:07 pm
الا صحيح ايه الحكمة فى 3 اطباق منهم 2 دقيق
وهل لو عملت طبقين بس ربنا يسامحنى؟
انا بضحك معاكى يا اخت شهيدة والله
شهيدة مراقب عام منتديات الأسرة والمجتمع
عدد الرسائل : 1397 رقم العضوية : 59 : تاريخ التسجيل : 27/04/2008
موضوع: رد: فراخ كنتاكى الأربعاء أكتوبر 29, 2008 8:28 pm
اولا السماق لا اعرف واحنا قلنا استغنى عنه
اما الكورن فلكس موجود فى المحلات يعنى عقبال ما نفطر مثل الناس الا فوق كل يوم الصبح يفطرون عليه ويوضع عليه لبن ممكن تستغنى عنه باى نوع كارتيه مصنوع من دقيق الذره المشكله مش فى ده هتعرفى تحضرى فرخه مثل الا فى الصوره
شهيدة مراقب عام منتديات الأسرة والمجتمع
عدد الرسائل : 1397 رقم العضوية : 59 : تاريخ التسجيل : 27/04/2008
موضوع: رد: فراخ كنتاكى الأربعاء أكتوبر 29, 2008 8:31 pm
على فكره المفروض انت اول واحده تشكر فيها
احنا مش فطرين فى رمضان عليها ولا انت نسيتى دا كان اجمل فطار فى رمضان
المهاجرة الى الله مراقب عام المنتديات الأسلامية
عدد الرسائل : 1599 رقم العضوية : 44 : تاريخ التسجيل : 10/04/2008
موضوع: رد: فراخ كنتاكى الجمعة أكتوبر 31, 2008 5:08 am
والله عندك حق انا عن نفسى مش ناسياه والله وبجد الدكتورة وحشتنى جدا والله ربنا ييسر ونشوفها النهاردة
بس موضوع الفرخة اللى فوق ما اعتقدش ما ينفعش بنتها الصغيرة؟
شهيدة مراقب عام منتديات الأسرة والمجتمع
عدد الرسائل : 1397 رقم العضوية : 59 : تاريخ التسجيل : 27/04/2008
موضوع: رد: فراخ كنتاكى الإثنين نوفمبر 03, 2008 6:26 pm
أكلة فلسطينية جناااااان (مسخن )
المكونات دجاتين (مخليتين من عظام الظهر)، تزن الواحدة 900 غم تقريباً6 فصوص الثوم، مهروسةملح وفلفل1 ملعقة صغيرة قرفة1 ملعقة صغيرة سماق2 ملعقة كبيرة زيت الزيتونعصير ليمونة واحدة1 ملعقة صغيرة من البابريكاخبز إيراني (للتقديم مع البصل) معجون البصل 400 غم بصل أحمر مفروم1 كوب واحد زيت الزيتونفول سوداني محمرملح 3 ملاعق كبيرة سماق عصير½ نصف ليمونة
طريقة التحضير طريقة التحضير:يسخن الفرن إلى 190 درجة مئوية (375 درجة فهرنهايت)يُهرس الثّوم، حتّى يصبح كالمعجون، ثُمّ يُدهن الدجاج بالزيت والبهارات، ويُترك 4 ساعات في البرّاد (الثّلاّجة)يترك الدجاج المتبل في الثلاجة (البراد) لمدة 4 ساعات قبل الطهييُخرج الدجاج من البرّاد، ثُمّ يشوي، ويُترك جانبا، في مكان دافيء لتحضير معجون البصل: يُقلى البصل الأحمر في قدر على النار حتى يذبليُغطى القدر، ويُترك البصل على نار هادئةن حتّى ينضجيُضاف إلى البصل السماق، وعصير الليمون، والملح (حسب المذاق)يُضاف الفول السوداني إلى البصل، ثُّمّ يُرفع الخليط من على الناريُترك الخليط حتّى يبرد، ثُمّ يُصفى (مع الإحتفاظ بسائل البصل)يُضاف سائل البصل إلى مرق الدجاج في إناء زجاجي كبيريغمس الخبز في سائل البصل، ثُمّ يُوضع في قاع صينية للشوييُفرد فوق الخبرمعجون البصل، ثُمّ الدجاج، ويدخل الفرنتُرفع الصينية من الفرن، وتُزين بالفول السوداني، المحمص يُقدم الدجاج في الحال، مع اللّبن والسلطة
المهاجرة الى الله مراقب عام المنتديات الأسلامية
عدد الرسائل : 1599 رقم العضوية : 44 : تاريخ التسجيل : 10/04/2008
موضوع: رد: فراخ كنتاكى الثلاثاء نوفمبر 04, 2008 4:12 pm
على رمضان الجاى ان شاء الله وعليكى خيييير
شهيدة مراقب عام منتديات الأسرة والمجتمع
عدد الرسائل : 1397 رقم العضوية : 59 : تاريخ التسجيل : 27/04/2008
موضوع: رد: فراخ كنتاكى الثلاثاء نوفمبر 04, 2008 5:38 pm
لاه كدا ما العيد جاى
الواحد مبيحسش بطعم الاكل الا لما نكون صحبه وطبعا الدكتورة الاكل معاها طعم تانى