| صنية اللحم | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
شهيدة مراقب عام منتديات الأسرة والمجتمع
عدد الرسائل : 1397 رقم العضوية : 59 : تاريخ التسجيل : 27/04/2008
| |
| |
شهيدة مراقب عام منتديات الأسرة والمجتمع
عدد الرسائل : 1397 رقم العضوية : 59 : تاريخ التسجيل : 27/04/2008
| موضوع: رد: صنية اللحم الجمعة يوليو 04, 2008 1:47 am | |
| | | |
| [url=http://www.coolcook.net/cook/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&uname=دمعة حزن]دمعة حزن[/url] كتب " يقدم لـ 15 شخص، مدة الاعداد 45 دقيقة.
المقادير: 1 كغم عجينة كنافة مفرومة، 1 كغم من الجبن المحلى، 230 غرام سمن أو زبدة، القطر: بالمقادير التالية: 2 كوب ماء، 6 كوب من السكر، نصف ملعقة صغيرة عصير ليمون ونصف كوب ماء زهر.
طريقة الاعداد: توضع العجينة المفروكة في وعاء كبير على نار متوسطة ويصب السمن فــــوقها وتقلب بأطراف الأصابع بمساعدة ملعقة كبيرة حتى تسخن العجينة لمدة ربع ساعة.
تملأ قبضة اليد بالكنافة المفروكة ثم تفتح اليد فإذا تبعثرت حبيبات الكنافة المفــروكة تكون جاهزة للخبز.
يقطع الجبن إلى شرائح سماكتها نصف سنتيمتر وتنـقع بالماء بضع دقائق ثم تغسل مرة أخرى وتصفى.
تسكب المفروكة فوق الصينية الكبيرة المدهونة بالسمن بالتساوي وبقدر مساحة الصينية وبسمك واحد سنتمتر.
توضـع الصينية فوق نار متوسطة الحرارة وتدار فوق النار دائرياً حتى تحمر الطبقة السـفلى من المفروكة من جميع الجهات.
ترتب قطع الجبن فوق المفروكة بعد رفعها عن النار ثم تغطى طبقة الجبن بطبقة رقيقة من عجينة المفروكة وتوضع الصينية الصغيرة فوق صينية المفروكة.
وبذلك تغطى الكنافة كلياً تقلب الصينية الكبيرة بانتباه فوق الصـينية الصغيرة الملاصقة لها وبعد قلبها فوق الصينية الصغيرة توضـع الصـينية على النار وتدار مدة ربع ساعة.
يسخن القطر ويصب قليل منه فوق الكنافة، ثم تقسم إلى قطع. " |
| |
|
| |
الزهراء عضو متميز
عدد الرسائل : 317 تاريخ الميلاد : 27/09/1982 العمر : 41 العمل : صيدلى المزاج : زى الفل رقم العضوية : 57 : تاريخ التسجيل : 27/04/2008
| موضوع: رد: صنية اللحم الجمعة يوليو 04, 2008 5:25 pm | |
| ماشاء الله ياشهيدة وحشتنى وصفاتك وخاصة الأولى دى بتكون جميلة جدا انا بأعملها ولكن كان الحشو خليط من الجبنة الرومى والبسطرمة واللانشون والزيتون وبتكون جميلة وخفيفة ماشاء الله عليكى | |
|
| |
شهيدة مراقب عام منتديات الأسرة والمجتمع
عدد الرسائل : 1397 رقم العضوية : 59 : تاريخ التسجيل : 27/04/2008
| موضوع: رد: صنية اللحم الجمعة يوليو 04, 2008 9:25 pm | |
| [size=29]حمد لله على سلامتك يا زهراء
لقد افتقدناكى وسالت عنك الحاجه فقالت ان الجهاز به عطل نورتى المنتدى وشدى حيلك عوزينك معنا فى الاشراف[/size] | |
|
| |
البراء عضو فعال
عدد الرسائل : 83 تاريخ الميلاد : 18/02/1993 العمر : 31 رقم العضوية : 159 : تاريخ التسجيل : 23/06/2008
| موضوع: رد: صنية اللحم السبت يوليو 05, 2008 12:43 am | |
| السلام عليكم انا يجماعه مليش فى الحجات ألى أنتم بتعملوه ولكن هى شكلها حلو فى الصوره الله اعلم هتبقا أذاي فى الحقيقه | |
|
| |
ضحى انور عضو فعال
عدد الرسائل : 54 تاريخ الميلاد : 09/09/1966 العمر : 57 المزاج : نحمد الله رقم العضوية : 9 : تاريخ التسجيل : 09/02/2008
| موضوع: رد: صنية اللحم السبت يوليو 05, 2008 1:58 pm | |
| طبعا اكيد وصفات حلوة زي من يعملها والتنوع البسيط في الاكل بيكون مصحوب بالقناعة هتسالوني ازاي هقول يعني لو كل يوم بتعمل فراخ ولحمة هتلاقي من معك زهق وقال كل يوم من ده ويصبح متنمرد على الاكل رغم تكلفته التي تعرفوها اما اذا كان كل يوم حاجة ولو بسيطة يقولوا الله جميل قوي اس؟الوني انا | |
|
| |
ابن مصر مراقب عام المنتديات العامة
عدد الرسائل : 1046 تاريخ الميلاد : 01/09/1971 العمر : 52 العمل : محب للكمبيوتر المزاج : ---------- رقم العضوية : 6 : تاريخ التسجيل : 08/02/2008
| موضوع: رد: صنية اللحم السبت يوليو 05, 2008 3:53 pm | |
| هما صينيتين ولا صينية واحدة رجاء التوضيح ولو الصورة تكبر شوية عشان نحكم كويس عليها
| |
|
| |
شهيدة مراقب عام منتديات الأسرة والمجتمع
عدد الرسائل : 1397 رقم العضوية : 59 : تاريخ التسجيل : 27/04/2008
| موضوع: رد: صنية اللحم السبت يوليو 05, 2008 4:06 pm | |
| الاولى صنية لحمه
والثانية صنية كنافه فلسطنية | |
|
| |
الزهراء عضو متميز
عدد الرسائل : 317 تاريخ الميلاد : 27/09/1982 العمر : 41 العمل : صيدلى المزاج : زى الفل رقم العضوية : 57 : تاريخ التسجيل : 27/04/2008
| موضوع: رد: صنية اللحم الأحد يوليو 06, 2008 5:37 pm | |
| جزاكى الله خيرا أختى الحبيبة ع السؤال فعلا النت كان بايظ حوالى 8 أيام وحشتونى كلكم أما بالنسبة للإشراف فهذه مهمة أرجو من الله أن يعيننى عليها وأنا ف الخدمة فى أى وقت | |
|
| |
شهيدة مراقب عام منتديات الأسرة والمجتمع
عدد الرسائل : 1397 رقم العضوية : 59 : تاريخ التسجيل : 27/04/2008
| موضوع: رد: صنية اللحم الإثنين يوليو 07, 2008 12:24 am | |
| [size=29]اكتبى طلب وعليه ورقتين دمغه
ولا اقول لكى شوفى وسطه احسن علشان تكونى مشرفه واستنى دورك ودايما انظرى فى الجرائد وادعى ربنا يكتبهالك ولا اقول وصفه سهله رشحى نفسك فى باب الترشيح للاشراف وان شاء الله هيقبل الطلب بدون اى وسطه ولا دمغه [/size] | |
|
| |
خادم الدعوة عضو متألق
عدد الرسائل : 186 تاريخ الميلاد : 09/07/1986 العمر : 37 رقم العضوية : 155 : تاريخ التسجيل : 22/06/2008
| موضوع: رد: صنية اللحم الإثنين يوليو 07, 2008 12:42 am | |
| بالراحة شوية
لحمة وبصل وفلفل وطماطم وجلاش وكنافة وجبن وبيض ايه ده كله ربنا يخلى لنا المكرونة المعجنة وطبعا لا ننسى فى مقامنا هذا أستاذنا الكبير الكبير أوى " البغل " بس طبعا جزاك الله خيرا على هذا الطبق اللذيذ أصل بصراحة صورته حلوة | |
|
| |
المهاجرة الى الله مراقب عام المنتديات الأسلامية
عدد الرسائل : 1599 رقم العضوية : 44 : تاريخ التسجيل : 10/04/2008
| موضوع: رد: صنية اللحم الجمعة يوليو 11, 2008 10:27 am | |
| صدقت يا خادم الدعوة فعلا البغل حبيب الكل وهو ملاذنا الاول والاخير | |
|
| |
| صنية اللحم | |
|